
آینده در توسعه تکنولوژی خودروهای خودران
با نگاه به آینده، کاملاً روشن است که، با سرعت روزافزون در حال تکامل تکنولوژی، رانندگی کاملا خودکار، امری حیاتی است. اگر کتاب، آنچه در زیر کاپوت آخرین خودروهای خوکار اتفاق میافتد، را مطالعه کرده باشید. قطعا آمارهای جالبی که در این کتاب، داده شده، شما را هیجان زده کرده است. بهطور مثال یکی از آنها به رقم ۵٫۶ تریلیون دلار اشاره دارد که میتوان هرساله برای جلوگیری از تصادفات خودرو انجام داد. همچنین به افزایش بهرهوری و صرفه جویی قابل توجهی در هزینه سوخت خودروها اشاره میکند. اما همه ما میدانیم که این تغییرات به خودی خود اتفاق نمیافتد.
برای ملموس کردن این موضوع، همانطور که در مقالات قبلی بیان شد. اکوسیستم حملونقل، ما را به سطح جدیدی از همکاریها و همچنین مجموعهای جامع از فنآوریهایی که به سه حوزه مهم نیاز دارد، راهنمایی میکند. که این سه حوزه مهم عبارتاند از:
- ماشین
- ارتباط
- ابر
(در مقالات دیگر بخش خودران سایت خط ویژه، موارد بالا بهتفصیل مورد بررسی قرار گرفت)
الزامات تکنولوژی …
حال به اختصار به چگونگی عملکرد این سه جز باهم میپردازیم. برای شروع، اتومبیل به قدرت محاسباتی فوقالعاده بالا، نیاز دارد بهطوریکه بتواند بهسرعت به تغییرات در جاده، واکنش نشان دهد. آنها نیاز دارند تا اشیا را به رسمیت بشناسند و بتوانند سرعت و جهت دیگر خودروها را تعیین کنند و بنابراین تصمیمگیری کنند تا چگونه در اطراف آنها به ادامه مسیر خود بپردازند. همه اینها نیاز به یک محاسبات درون خودرویی دارد که تابهحال ندیدهایم.
برای اینکه طراحان سیستم به آن سطح از محاسبات موردنیاز برسند، شرکت اینتل قطعهای فوقالعاده مقیاسپذیر را معرفی کرده است. شرکت اینتل بهجای معماری ریز واحد پردازنده برای مدیریت همه چیز به دنبال طراحی محصولاتی هستند که بتوانند در زمان واقعی، در تنوعی از محاسبات مستقل ساختهشده با حجم کار بالا، تصمیمگیری کنند.
بهطور کلی، حتی اگر ما تکنولوژیی برای ساخت وسایل نقلیه کاملا خودکار داشته باشیم، قطعا، مصرف کنندگان به استقبال آنها نخواهند آمد، تا زمانی که، خودروهای خودران، اعتمادشان را کسب کنند. این امر سبب شده است، تا رابط کاربری جدیدی به نام (Human-Machine-Interface) رابط ماشین و انسان، که نشان میدهد چگونه ماشین و انسان با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند، تعریف گردد. بهطور مثال ماشینها میتوانند آنچه را که میبینند با سرنشینان به اشتراک بگذارند تا به آنها توانایی انتخاب راههای متعددی برای آموزش یا درخواست تغییر مسیر را بدهند.
همانطور که همه میدانیم نسل بعدی شبکههای تلفن همراه ۵G است، که انتظار میرود با ۹۹٫۹۹ درصد قابلیت اطمینان سرعتی معادل با ۱۰گیگابایت ثانیه را فراهم کند. درنتیجه این فرصتی جدید برای خودروسازان است تا بتوانند قابلیتهایی جدید را به این نوع از خودروها اضافه کنند. به نظر شما آیا این تکنولوژیها و همچنین اینترنت نسل جدید میتواند سبب امنیت هرچه بیشتر اکوسیستم حملونقل گردد یا نه؟